دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه

دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی
برای جستجو عبارت موردنظر خود را وارد کنید
  • 1403/10/02 - 08:06
  • - تعداد بازدید: 24
  • - تعداد بازدیدکننده: 24
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
به گزارش روابط عمومی دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه

روز زن و مادر

ولادت با سعادت حضرت فاطمه زهرا (س) مصادف با روز زن روز مادر

روز زن در ایران مصادف با ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) است که در تقویم شمسی ۱۴۰۳، روز یکشنبه ۲ دی است. این روز فرصتی عالی برای ابراز عشق و قدردانی از زنان مهم زندگی ماست. مادران، همسران، دختران، خواهران، دوستان و همکاران، همه و همه شایسته تقدیر و تشکر در این روز خاص از سال هستند.

فلسفه روز زن چیست؟

چرا روز زن را جشن می‌گیریم؟ روز زن بهانه‌ای است برای قدردانی از زحمات مادران، همسران و دخترانمان و یادآوری نقش مهم زنان در خانواده و جامعه. این روز فرصتی است برای تأمل در جایگاه والای زن در فرهنگ و تاریخ ایران زمین و تجلیل از مقام شامخ مادران و همسرانی که با فداکاری و عشق، کانون خانواده را گرم و صمیمی نگه می‌دارند. روز زن همچنین فرصتی برای یادآوری حقوق زنان و مبارزه با تبعیض‌ها و نابرابری‌های جنسیتی است. در این روز، می‌توانیم به نقش زنان در پیشرفت جامعه و شکوفایی استعدادهایشان بیشتر توجه کنیم و برای تحقق برابری و عدالت جنسیتی گام‌های موثرتری برداریم. پیش از اسلام و در تمدن‌های کهن نیز روزی مخصوص به زنان بود که الهه مربوط به آنها پرستش می‌شد و جشن‌های باشکوهی برگزار می‌کردند تا این روز ویژه را به زنان اختصاص دهند. یک روز در سال، فرصتی داریم تا از زنان قدردانی کنیم و به پاسداشت زحمات و فداکارهایشان جشن بگیریم.

تاریخچه روز زن در ایران و جهان!

تاریخچه روز زن در ایران:

  • ایران باستان: در ایران باستان، زن از جایگاه والایی برخوردار بود و در بسیاری از عرصه‌های اجتماعی و سیاسی حضور فعال داشت. برای نمونه، در دوران هخامنشیان، زنان می‌توانستند در مقام‌های بالای دولتی و لشکری فعالیت کنند. همچنین، در آیین زرتشت، زنان و مردان از حقوق برابر برخوردار بودند و در مراسم مذهبی به طور مشترک شرکت می‌کردند. در این دوران، روز زن به طور خاص جشن گرفته نمی‌شد، اما احترام و ارزش گذاری به زنان در فرهنگ و سنت‌های ایرانی ریشه داشته است.
  • پیش از انقلاب اسلامی: در دوران معاصر و پیش از انقلاب اسلامی، روز زن به طور رسمی جشن گرفته نمی‌شد، اما گروه‌ها و انجمن‌های زنان در ایران، مراسم و گردهمایی‌هایی را به مناسبت روز جهانی زن (۸ مارس) برگزار می‌کردند. این مراسم معمولا با هدف مطالبه حقوق زنان و افزایش آگاهی درباره مبارزات زنان برای برابری برگزار می‌شد.
  • پس از انقلاب اسلامی: پس از انقلاب اسلامی، با توجه به اهمیت نقش زن در خانواده و جامعه و الگوگیری از حضرت فاطمه زهرا (س)، ولادت ایشان به عنوان روز زن و روز مادر در ایران اعلام شد. این روز به فرصتی برای قدردانی از مادران، همسران و دختران و یادآوری نقش مهم زنان در خانواده و جامعه تبدیل شد.

تاریخچه روز جهانی زن:

  • ریشه در جنبش‌های کارگری: روز جهانی زن ریشه در جنبش‌های کارگری در آمریکای شمالی و اروپا در اوایل قرن بیستم دارد. زنان کارگر برای دستیابی به شرایط کاری بهتر، افزایش دستمزد و کاهش ساعت کار مبارزه می‌کردند.
  • اولین روز جهانی زن: اولین روز جهانی زن در سال ۱۹۰۹ در ایالات متحده آمریکا برگزار شد.
  • به رسمیت شناختن توسط سازمان ملل: در سال ۱۹۷۵، سازمان ملل متحد به طور رسمی ۸ مارس را به عنوان روز جهانی زن به رسمیت شناخت. این روز به فرصتی برای افزایش آگاهی درباره مبارزات زنان برای برابری جنسیتی و حقوق زنان در سراسر جهان تبدیل شد.
  • گروه خبری : آخرین اخبار
  • کد خبر : 12659
کلمات کلیدی
مهدی تربیت
خبرنگار

مهدی تربیت

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب